Kävellen

AVOIMET LUONTOPOLUT LEVITUNTURISSA

Huippupolku 800m

Polku (ruskea väriraita) alkaa Gondolihissin yläasemalta ja kiertää myötäpäivään Levitunturin huipun. Polku on vajaan kilometrin pituinen, esteettömyysvaatimukset täyttävä maisemanihailu polku. Polulla on kuusi lepopaikkaa ja yksi tulistelupaikka. Teemana polulla on taivaalliset tarinat luontoilmiöinä. Maiseman ihailuun pääsee gondolihissillä niin pyörätuolilla liikkuvat kuin lapsiperheet lastenvaunujen kanssa. Gondolihissin aukioloajat: http://www.levi.fi/fi/yleista-levista/aukioloajat.html

Jääkausi/Geologinen polku 9km

Polku (sininen väriraita maastossa) alkaa Luonto- ja kongressikeskus Levi Summitin pihalta ja kiertää Levitunturin myötäpäivään puurajan tuntumassa ja palaa Levi Summitin pihaan. Lähes 9 km pituiselle polulle tulee 13 luontopolkutaulua sekä 10 kilometripylvästä. Luontopolkutauluissa Jääkausi-teemaa käsitellään ajallisesti 30 000 vuotta kestäneeltä jaksolta ja matkallisesti 9 km jaksolle sijoitettuna, kukin aikakausi esitettynä eläinhahmojen kautta. Taulujen toisena teemana on alueen geologia. Kilometritaulut reitin varrella kertovat matkan lisäksi aikaa. Mitta-asteikkona on 10000 vuotta/metri eli jokainen kävelty kilometri vie ajassa taaksepäin kymmenen miljoonaa vuotta. Kilometripylväissä esitellään kullakin aikakaudella ympäri maailmaa eläneitä elämiä. Näissä kilometritauluissa mennään lopulta 80 miljoonaa vuotta taaksepäin. Reitin varrella on Huipun kota, jossa voit tulistella.

Vinkki! Voit myös aloittaa patikoinnin Levin keskustasta kävelemällä Eturinteen ylös tai  nousemalla portaat Levi Summitiin. Portaat alkavat Kylpylän takaa.

Entisaikojen eloa–polku 18km

Polku alkaa Levikeskuksesta Zero Pointin pihasta kiertäen tunturin juurella myötäpäivään takaisin lähtöpaikkaan 18 km matkan. Polulta avautuu hyvät näköalat Golfpuistoon. Entisaikojen eloa -teemalla luodaan kuva 1700-luvun lopun elämästä Levillä. Ihmisen ja luonnon välisiä suhteita käsitellään hauskasti 16 luontopolkutaulussa.

Suurnoita Päiviön polku 1km

Polku sijoittuu Taalovaaraan, reitti on kilometrin mittainen ja se kulkee entisaikain eloa polun kanssa päällekkäin tehden piston Kellostapulille. Kansanperinteessä Suurnoita Päiviöstä on lukuisia tarinoita. Osa tauluihin valituista tarinoista liittyy Taalovaara – Kellostapuli alueelle.

Rykimäpolku 13 km.

Polku on Kätkätunturissa.

Levin Patikointikartta


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs3/54/levioutd/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405