kuva

Juuso Laitisen kokemukset Levin pitkästä!

15.6.2018

Juuso Laitinen tuli kolmanneksi vuoden 2017 Extreme Finntriathlonin pitkällä matkalla ajalla 6:07:30. Tässä hänen kokemuksiaan kisasta.

Levin pitkän matkan startti oli jännittävä. Ensinnäkin se viileä vesi, josta kaikki puhui jo monta päivää ennen kisaa.. ehkä se hyvä fiilis ja kisajännitys veivät kuitenkin voiton ja uintiosuus meni todella näppärästi. Eipä taida muualla Suomessa pystyä uintiosuudella vilkuilemaan tuntureita. 

Pyörälle vaihto tapahtui nopeasti ja matka jatkui kohti Ylläs-Pallas kansallispuistoa. Tuntureista puheen ollen, kuinkahan monta eri tunturia voi kisan aikana nähdä. Ainakin kahden päälle kiikutaan jalan.

Juoksuosuudelle olin ajatellut lähteä fiilistelemään. Kisantunnelma vei kuitenkin mukanaan ja laitoin kaikki paukut peliin. Kätkätunturin takaa kiertävä reitti, joka lopulta nousee tunturin kumpuilevalle huipulle palkitsee näkymillään. Sieltä näkyy myös Levin huippu ja Gondolin musta rinne jotka antavat varmasti jokaiselle muistot ja haasteet joita ei hevillä unohda. Minun muistoihini sisältyy pari reisikramppia mustassa rinteessä ja ajatus että kun tästä selviän niin pääsen maaliin.

Levin pitkän matkan kisa sopii kaikille niille jotka haluavat ottaa itsestään mittaa!